Hälsa

Det är lättare att leva utan en känsla av skam ….

stillkopia

amningskopia


Jag har ingen mer skam. Tappade bort det någonstans mellan orgelprovet och förlossningsrummet.

Kanske beror det på att cirka 20 olika människor såg mig naken i mycket ogynnsamma ställningar under graviditeten. Eller kanske på grund av det faktum att födelse och uppföljning helt säkert skulle lägga till ytterligare sju: godkännande. Titta i skålar framför främlingar? Detta är inte längre ett problem för mig …

Amning har också gjort sitt märke: Minst 50 personer såg åtminstone delar av mina bröstvårtor. Och det även om jag alltid försökte vara diskret. Totalt nådde vi en grupp på cirka 100 personer som känner till mina primära eller sekundära sexuella egenskaper. Det är mycket mer än mina mest aktiva solomomenter ….

När rykte förstörs …

Så nu lever jag ett liv helt fritt från hämningar och därför. Jag tappar helt mina skamkänslor. Jag solar topplöst, hoppar runt i lägenheten i underkläderna och om jag blir kliande kliar jag mig. När mina barn kräks på restauranger eller nyligen på passkontoret påverkar det mig bara perifert. Leende borstar jag bort de förintade kornen. Också högt huffande eller rapningar lämnar mig helt kall. Jag slår lätt in mina barn i trädgårdsbänken på vår mormors vårdhem. Även med raserianfall i kassan i snabbköpet förblir jag helt lugn, lugn men med en strikt ton för att varna avkomman. Jag ignorerar charmigt nyfikna åskådare.

Först nyligen, när den bästa mannen av alla, i en tidig kris i mitten av livet, lämnade huset för sina herrkväll i orange byxor och en grön tröja, kände jag mig lite generad. Men jag kan lita på honom: han kommer inte att få ett tantrum när ölet tar slut. Vi kan bara hoppas att han inte kräks i trädgården …

_________

Vill du ha mer från skamparaden?

Vid någon tidpunkt skäms alla barn: Välkommen till skamparaden:

1: a kapitlet: Endast de andra skäms (morhöna etc.)

Del 2: Nathalie och Kacka-Wurst (en normal mamma)

3: e delen: Saskia stjäl från snabbköpet (Essential Injustice)

Fjärde delen: Judith från Wien och simblöjan (Stadtmama.at)

Femte delen: Daniela och blommans kön

6: e delen: Rike and the glitter dildo (drizzle primer)

Sjunde: Tvättbrädans övre kroppsdrama (Andrea Harmonika)

Åttonde delen: Dramat med Berliner Verkehrsbetriebe (Ms. Confuss)

Nionde: Jusu och den gamla lådan (Mama Schulze)

Tionde: Marianne och den brusande kappan

11: e delen: En påverkan från leveransrummet (2KindChaos)

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK