Hälsa

Det var min sista natt innan jag föddes

Babelli.de

Nordsjöbilder

Spika: Vid vecka 39 var mitt rörelseområde exakt avståndet mellan toaletten och soffan. I mitten var köket. Det kom till hands så att jag kunde använda badrummet för att fylla snacks och vatten i mitt soffområde. Jag var en mästare i att minimera mina ansträngningar och jag blev expert på Netflix-serien.


Mina sammandragningar kom precis i tid under min 40: e graviditetsvecka. Under den rituella seriemaraton med min pojkvän fick jag plötsligt ryggont. De kände inte alls som jag föreställde mig att gå i arbete. Men de försvann regelbundet och kom sedan tillbaka. Så, sammandragningar trots allt? Vi väntar först. Smärtan var inte särskilt stark heller. De var ganska irriterande. Jag var tvungen att stå upp regelbundet, ta några steg eller gå på fyra för att komma i en bekväm position. Först stoppade vi filmen, men någon gång kunde jag inte hänga med.

Jag hade ryggsmärtor som jag inte visste var förlossning och jag kunde inte ens distrahera mig med den enda fritidsaktiviteten som jag hade kunnat göra i flera veckor. Hur orättvist. Men jag ville inte sitta i det mörka rummet och vänta på smärtan. Min vän hittade en dokumentär om Nordsjön. Det fanns ingen intrig och det spelade ingen roll om jag inte kunde fokusera på innehållet.

Jag kan fortfarande komma ihåg de fantastiska fotografierna två år senare. En kamera flög över Nordsjökusten och visade imponerande landskap, kustlinjer, ängar och havet. Det var något mycket avslappnande med den naturliga kraften och naturens skönhet, nästan meditativ! I min fantasi varade dokumentären i en evighet, under vilken mina sammandragningar blev starkare och starkare och det blå havet, opåverkat av det, steg i skummande vågor framför mina ögon.

Jag minns knappt resten. Jag vet inte om vi såg filmen till slutet eller inte och om den verkligen varade i flera timmar, som jag kom ihåg. Vid någon tidpunkt tog vi förmodligen en taxi till sjukhuset och allt gick som det var. Nästa dag hade världen förändrats och min lilla baby sov lugnt bredvid mig i en barnvagn. När jag tänker på min sons födelse idag har jag alltid bilderna av vatten, stenar och ängar i mitt huvud. Och förra sommaren såg vi Nordsjön tillsammans som en familj för första gången. Precis som vi hade planerat natten innan Louis föddes.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK