Hälsa

Detta är hur kvinnor upplever förlossning: 3 födelserapporter

Babelli.de

3) En normal födelse

Det är konstigt. När jag lyssnar på och läser födelserapporter är de ofta skrämmande historier. Många handlar om kortsiktiga förändringar i planer och besvikna förväntningar. När jag berättar för mina vänner om min sons födelse, rycker jag på axlarna och säger “Tja, en normal födelse faktiskt”, de ser på mig i misstro. Faktiskt ja! Det finns en akut förlossning utan kejsarsnitt, trånga sjukhuskorridorer och överansträngda barnmorskor. De finns förmodligen ganska ofta, men det är inte berättelserna som resonerar länge.


Min sons födelse meddelades ursprungligen av ryggont. De kom krampaktigt och med längre intervaller. Min vän och jag var förbryllade. Är det jobbet nu? Under de närmaste timmarna förändrades kvaliteten på sammandragningarna. De kröp från baksidan till underlivet. De blev starkare och mer intensiva, även om jag inte riktigt märkte dem som smärtsamma.

Allt gick enligt plan

Vi fortsätter att titta på klockan, räkna sparkar, mäta pauser under arbetet, bada, höftbad … Kort sagt: vi spelade under hela prenatalbanan. När sammandragningarna inträffade regelbundet med korta intervaller gick vi till sjukhuset med vår väska från kliniken. Vi checkade in och en serie tester följde innan vi äntligen kunde komma in i leveransrummet. Förlossningsrummet var ursprungligen en plats för en paus. Det var som om vi hade arbetat mot detta ögonblick sedan arbetets början. Allt väntade på det stora ögonblicket. Första gången vi var ensamma på sjukhusrummet slappnade vi båda av. Jag tror att vi känner oss säkra där, i goda händer. Läkaren som sedan ledde förlossningen var mycket empatisk och lugn. Tyvärr såg jag inte den trevliga barnmorskan som hade gett mig instruktioner igen. Vi anlände förmodligen strax före skiftbytet.

Du kan göra det, du är stark.

Jag tror att vi hade väldigt tur: stämningen var lugn och vi kände oss mycket väl omhändertagna. Den vänliga sjukhuspersonalen bidrog verkligen mycket till detta. Jag kunde andas ut mina sammandragningar i fred. Min vän masserade mig, gav mig juice, rena trasor och gav mig sitt självförtroende. dess “Du kan göra det, du är stark” det gav mig så mycket styrka i det ögonblicket.

Sammandragningarna blev värre och min barnmorska, som hade kontrollerat mig då och då, ringde till en andra barnmorska för att hjälpa mig. Jag kommer inte ihåg exakt vad de gjorde, jag var helt uppslukad av mig själv, sammandragningarna blev starkare och starkare och de hände just nu. Sammandragningarna var otroliga och mycket annorlunda än vad jag hade föreställt mig. Jag blev förvånad över hur min kropp kunde samla sådan styrka trots ansträngning och trötthet. Vid någon tidpunkt kom huvudet och sedan gick allt ganska snabbt. Plötsligt låg min lilla framför mig, skrynklig och fortfarande ansluten till mig med navelsträngen. När barnmorskan lade den på magen kände jag att jag föddes för det ögonblicket. Det var helt naturligt och vackert också. Ett evigt ögonblick. Och plötsligt slutade allt igen. Läkaren behandlade ytterligare ett sår och plötsligt var vi ensamma med vår bebis. Och det ögonblicket av avkoppling igen. Den känslan av att ha kommit.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK