Hälsa

FÖR MER TID MED FAMILJEN

Familjetid 1

Vi vet alla hur värdefull tid är. Det är vår mest värdefulla tillgång. Det är ovärderligt och förgängligt. Därför bestämde vi oss om och om igen för att använda den på ett förnuftigt sätt och spendera mer tid med de människor vi älskar. Men det är lättare att säga det än att göra det. Tyvärr.


I en av våra vloggar Youtube Jag sa redan att när vi var i Essen var jag på ett professionellt datum. Det var det så kallade rundabordet där vi pratade om ämnet ”familjetid”. Och eftersom det här ämnet är så viktigt skulle jag vilja berätta exakt vad vi pratade om och vad vi upptäckte. Jag skulle också vara väldigt glad om du tog dig tid i slutet av inlägget för att skriva dina egna erfarenheter om detta ämne: Hur skapar du tillräckligt med familjetid? Verkar ditt dagliga liv för hektiskt? Har du alltid en känsla av att tiden tar slut?

Till slut kommer jag att ställa dig dessa ytterligare frågor igen. Jag skulle vara väldigt glad om många svar sattes samman senare!

Familjetid: Hur lyckas vi som familj spendera mer tid tillsammans?

En del av er tycker att Micha, barnen och jag tillbringar mycket tid tillsammans. Eftersom vi är oberoende. Eftersom Micha är hemma. Men så är inte alls fallet! När allt kommer omkring är det inte för ingenting som människor säger “dig själv och hela tiden” när det gäller självständighet. De flesta av er som är hemma med dina barn kan verkligen relatera till vad Micha gör hela dagen. Och vi vet alla vad och hur många sysslor det innebär: hushållsarbete, trädgårdsarbete, byråkrati, shopping, läkarmöten, barns hobbyer, föräldraskap, reparationer, matlagning, städning etc.

Micha arbetar också på bloggen “på sidelinjen.” Men eftersom det bara fungerar på natten när barnen sover spelar de flöjt nästan varje kväll. Jag jobbar under dagen och även på natten. Och i själva verket har vi mycket mindre av varandra än föräldrar som är vänner och som arbetar utanför hemmet. Eftersom de avslutar sitt arbete på eftermiddagen och tillbringar nästan varje natt tillsammans. Vi är inte.

Men det är bara vårt liv. Och det är bara ett exempel.

***

En av de vanligaste frågorna från våra läsare, våra YouTube-tittare, vänner och familj är: “Hur gör du allt?”

Jag måste alltid gå in i mig själv ett ögonblick, tänka lite och sedan inse att jag inte kan svara på frågan själv. “Med lite sömn”Så jag säger. Och det är sant.

Jag har ännu inte hittat rätt tidshantering för att få familj, hem, relationer och barn under ett tak. Ibland oroar jag mig så mycket att jag vill gå tillbaka till den tid då Micha gick till jobbet och jag var hemma med tjejerna. Vilken tid jag hade där! Jämfört med idag. Även om det var mycket att göra med två barn. Fortfarande: Jag hade tid. Under veckan på eftermiddagen. Med Lotte på morgonen. Jag bakade och sydde och träffade vänner på morgonen. Otänkbart idag.

Och jag vet att det inte bara är jag. Detta är fallet för alla föräldrar som ständigt befinner sig i en balans mellan familj och arbete. Eftersom den vanliga frågan du alltid ställer oss som jag nämnde tidigare är faktiskt baserad på det faktum att vi alla vill ha mer tid. Mer tid för oss och de människor vi älskar. För djupt inne vet vi att det är detta ögonblick som verkligen fyller oss och gör oss lyckliga. Om vi ​​bara hade tillräckligt …

Tid.

Hur vinner vi mer tid? Hur får vi spendera mer tid med vår familj? Och hemmet? Trädgården? Rörelsen? Handla? Datumen? Jobb? Och alla saker som dyker upp varje dag? Hur kan vi hantera det? Var kan vi spara tid att investera någon annanstans?

Har du en idé? Vill du också spendera mer tid med dina barn och din partner?

Varför är det så svårt att köpa tid?

Det finns ingen lösning som passar alla. Vi har kommit överens om att vi ska ge varandra helgen som familj. Och Micha och jag träffas också på fredags- och lördagskvällar. Men det fungerar inte alltid. Mer sällan än regelbundet. För då måste du hänga dina kläder. Och diskmaskinen är klar. Då måste ett brådskande blogginlägg vara klart eller ett videoklipp måste redigeras. Eller, eller, eller …

Om jag hade en önskan skulle det vara mer tid med min familj. Fler ögonblick när jag kan koppla bort.

För det är den andra punkten. Tid är en sak, ett fritt sinne är en annan. När allt kommer omkring, vad är det bra om våra tankar i slutändan fortsätter att kretsa kring arbete och hem? Vad händer om vi inte kan koppla av och njuta av den dyrbara tiden? Så vi är stressade. Varför? Eftersom vi åter är mitt i balansakten mellan familjetid och skyldigheter. Permanent. 24/7.

Så åka på semester! Det hjälper (nästan) alltid. Det är som en kort förändring av landskapet. Men är det verkligen sant?

Eller blir vi galna på semester … åtminstone när det gradvis tar slut, för vi vet vilken typ av berg kläder att besegra hemma? Och för att vi vet att vardagen kommer att få oss tillbaka i klorna tidigare, med dubbelt arbete att komma ikapp, än före semestern?

Det måste finnas en väg ut! Några!

Vet du vad jag ser när vi tillbringar tid med familjen? Spelar det någon roll om jag bara har ett barn eller alla barn eller alla fem som familj?

Så varje gång jag inser hur bra det är för oss alla. Inte bara barnen utan också vi som par och särskilt jag själv. Ibland räcker det med en timmes omfattande läsning på kvällen, varefter jag känner mig väldigt flyktig eftersom det är så bra för mig att ha tagit mig tid. Det spelar ingen roll det! Det spelar ingen roll vilken tid det var! Om jag verkligen kan koppla bort kommer det att kännas bra efteråt, från början till slut.

Känner du den här känslan?

Eftersom tidsbrist skapar ytterligare en ond cirkel: vi skyller på oss själva eller känner oss skyldiga eftersom vi inte har tillräckligt med tid. Och då mår vi dåligt. Och det ökar i sin tur stressnivån. Och det inre trycket. Du vet vad jag menar?

Lusten att umgås med familjen borde inte orsaka stress! Och vi borde inte må dåligt om vi inte kan fungera perfekt eller hantera allt samtidigt! Inte ens om du lämnar lite arbete! För i slutet av vårt liv ser vi främst tillbaka på vår tid. Inte vid tider när vi inte gör något. Men de där vi var glada.

Vid rundabordet ville vi tillsammans ta reda på vilka frågor eller vilken fråga föräldrar är mest bekymrade över idag.

Och resultatet blev tid. Eftersom vi alla vill ha mer tid. Alla vi. Det saknas alltid tid. På något sätt och någonstans.

De flesta familjer vill ha mer tid tillsammans. Mer tid för de riktigt viktiga sakerna. Mer tid för gemensamma utflykter och mysiga scheman. Mer tid för semestrar och hobbyer. Mer tid för alla saker som är bra för oss tillsammans. Mer tid att göra rättvisa mot alla våra barn. Fler möjligheter att göra saker som alla barn (i olika åldersgrupper) tycker om. Mer tid än familjen. Mer tid full av glada stunder.

Du kan säkert bekräfta det, eller hur?

Här är några frågor. Och jag skulle vara väldigt glad om du tog dig tid att kommentera. Tack så mycket!

Känner du ibland eller till och med hela tiden att du har väldigt lite tid för din familj? Du vet varför? Vad gör du aktivt för att få mer familjetid? Vad vill du ha i framtiden? Vad tror du att föräldrar / familjer kan göra för att hjälpa dem att spendera mer tid tillsammans?

Jag är nyfiken och väntar på dina kommentarer!

I det här sammanhanget:

Med vänliga hälsningar,

din Mari

Vill du kommentera? Vi tar skyddet av dina uppgifter mycket seriöst och vidarebefordrar det inte till tredje part. Du hittar mer information i vår integritetspolicy.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK