Hälsa

FRÅN MAMMA, BÖKOR OCH SPAGHETTI

Vår sista helg var riktigt trevlig, för för mig började det på fredagen en gång. Jag lämnade mitt jobb och tillbringade hela dagen med barnen utan Micha. Eftersom han var tvungen att arbeta och på den tiden satte han ihop, redigerade och klippte otroligt mycket videomaterial. Så du kan förvänta dig många nya och spännande videor i vår Youtube-kanal ser fram emot! Det bästa du kan göra är att prenumerera på oss där direkt och ställa in aviseringsfunktionen. Då kommer du att informeras omedelbart när en ny video från oss publiceras online. =)


Men först önskar jag dig:

Ha kul med vår helg i bilder!

Låt oss börja på fredag!

Jag använde morgonen mycket exklusiv tid för mamma och pappa. Vi spelade mycket!

Med bilar och byggstenar, … med Grimms regnbåge och lekgator!

Vid sådana tillfällen gillar jag verkligen att minnas den tid då jag var ensam ansvarig för vardagen med barn.

Missförstå inte! Jag tycker att det är fantastiskt att Micha är hemma och har tagit på sig den här uppgiften för två av tre barn, men jag gillade den också väldigt mycket varje gång. Det är därför jag ibland saknar detta “uppdrag” … även om jag definitivt inte vill förlora mitt jobb. Det är och förblir en balanshandling.

Vi bygger det längsta med Kapla stenar. Så jag var alltid tvungen att bygga olika torn, som från en viss höjd omedelbart slogs ner och hejdade.

Du vet säkert …: D

Och sedan leker vi med det vackra ljudträdet.

Förresten: Det här är och är fortfarande en av mina favoritleksaker på dagis, som jag antagligen aldrig kommer att dela med mig av. =)

Och när Tom äntligen försvann i lådan …

… Jag tog mig tid att titta på de nya böckerna som hade kommit i posten.

Så här är några boktips:

1.) Maluna Mondschein (berättelseböcker och målarböcker)

Du måste bara titta på dessa böcker! Det är svårt att sammanfatta vad berättelserna handlar om med några ord, men de är magiska och helt rekommenderas! Och historiefärgböcker är ett utmärkt tillskott och kreativt sätt att kombinera målning och läsning. =)

2.) Handbokstäver

Som ni vet gillar jag att göra hantverk för mitt liv! Följaktligen dekorerar jag också många saker, vare sig det är gratulationskort, fotoalbum eller födelsedagsböcker. Av den anledningen skulle jag vilja förvärva konsten att skriva på ett särskilt vackert sätt och är nyfiken på att se om och när jag kommer att implementera allt. =)

3.) Våga göra det, koalabjörn

Den här boken handlar om koalabjörnen Kimi, som verkligen är rädd för allt (!) Tills plötsligt blir hela hans liv upp och ned …

***

4.) Paulinchen mod kanin

Denna bok är en liten, kort bildbok som hjälper skrämmande kaniner att lägga sig. =)

5.) Ugglan med bunten

Många av er känner nog denna klassiker! Kopian på bilderna är dock lite mod med olika uppspelnings- och bildfunktioner.

6.) Mamma, var kommer jag ifrån?

Jag tror att titeln säger allt, eller hur? Sådana böcker fungerar alltid!

7.) Willi Wibergs stora bok

Den som följer oss länge vet att Willi Wiberg var en del av min barndom. Hur älskade jag berättelser som barn och lånade dem från grundskolans bibliotek om och om igen! Och jag älskar henne till denna dag! Det finns inget annat sätt för Lilli och Lotte, för de små dagliga äventyren runt Willi Wiberg (och hans far … och hans vänner) är underhållande, lärorika och samtidigt avslappnade och lätta att läsa. =)

Så nu har du något att gräva i!

***

Återgår till helgen:

Efter lunch åkte jag med Tom och vår handvagn för att hämta Lotte från dagis.

(Lilli hade ett datum med en vän på fredag ​​eftermiddag.)

Lotte var väldigt glad över det!

Efter så mycket roligt och spelande var Lotte ganska utmattad. Och Tom kunde inte tro att Lotte sov lite. Bara för att. Utanför. Alldeles bredvid honom. : D

På vägen hem åkte vi till trädgården ett tag.

Vid någon tidpunkt var vi ganska frysta och gick in.

Micha fortsatte att arbeta in på natten.

Lotte och jag tog oss också tid att äntligen bära några av glittertatueringarna. Jag tog med apparaten från London före jul.

***

På lördag gick Lilli, Lotte och jag på bio, den här gången i “Vaiana”.

Filmen var jättebra! Vem av er har redan sett det?

Och eftersom vi vandrade runt i stan ett tag efter det fick vi Filmens soundtrack. =)

Förresten: Micha och Tom besökte IKEA medan vi var på bio.

Vi behövde nya tavelramar och ett nytt litet underskåp för skrivbordet.

De tre satte ihop de nya möblerna direkt, medan Lilli och jag packade två presenter till en vän.

Dricks: de Magellan omslagspapper Det är verkligen det vackraste omslagspapper i världen som jag känner till.

***

På söndag inrättade vi en ny lekplats i den övre salen.

Bordet med mellanrummet / lagringsalternativet i mitten är så snyggt! Jag har det med mig Dreams4Kids upptäckt.

Dessutom spelade Lotte och Tom mycket på magnetväggen … eller vad heter det?

Oavsett, Lilli och Lotte fick den här leksaken från Toms faddrar till jul. Och det är verkligen fantastiskt! Det är som ett darttavla … men inte ett tavla. Och istället för att använda skarpa pilar, kastar du ut små magnetiska pilar. =)

Vi läste också några böcker och målade mycket.

Vi tillbringade hela söndagseftermiddagen med goda vänner.

***

Till middag fanns det spagetti … den här gången på ett särskilt roligt sätt! : D

Jag använde också helgen för att avsluta posten till Toms födelsedagsbok.

de postkontor och den Vlog för hans födelsedag är de redan online!

Det var en trevlig och varierad helg! Vi ser fram emot nästa!

Sammantaget är jag för närvarande full av förväntningar eftersom vi har många planer och planer i år.

Åh … låt dig bli förvånad!

Berätta, planerar du en familjesemester i år? Om så är fallet, vart ska du åka?

Jag väntar på kommentarer!

Med vänliga hälsningar,

din Mari =)

Vill du kommentera? Vi tar skyddet av dina uppgifter mycket seriöst och vidarebefordrar det inte till tredje part. Du hittar mer information i vår integritetspolicy.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK