Hälsa

Gör-det-själv: Vi älskar pappa – Leporellos faders dagalbum

Gör-det-själv: Vi älskar pappa - Leporellos faders dagalbum

reklam-


På fars dag, som DIY-drottningen, kommer jag alltid på något speciellt som jag kan göra med barnen. Det här året var mycket svårt för mig eftersom jag inte hade några idéer. Det ska göras snabbt. Något som pappa gillar också. Och något vi inte har gjort än. Eftersom min man reser mycket i affärer bestämde jag mig äntligen litet självtillverkat leporello-album med bilder av oss. Den passar perfekt i din bärbara väska och vi är alltid med. Gåvan är också perfekt för mormor (och farfar), som gillar att ha bilder av sina barnbarn i sin handväska för att visa upp.

Vi har massor av bilder på barnen. De flesta av dem lagras digitalt och har en sorglig existens på hårddisken. Jag har valt ut de vackraste och mest aktuella bilderna på barnen för vårt lilla farsdagsprojekt. Jag ville också ha speciella foton med uttalanden från barnen. För detta klippte jag bokstäver och ett hjärta ur färgat papper och därmed fick varje barn följande fotografiska tillbehör: ”WE-Heart-DAD “. Den största utmaningen var att ta bilderna: barnen ska le, hålla brevet läsligt i handen, inte fidla och inte stänga ögonen. En omöjlighet, men det är en annan historia ….

DIY Leporello fotoalbum för fars dagJag beställde 16 fyrkantiga tryck för vår Leporello.

Konstnärliga intryck av Photoshop Bipa

Sedan fick jag de insamlade bilderna utvecklade i Bipa fotograferingsbutik. Och inte som foton från 15/8 utan som fantastiska bilder. Fyrkantiga tryck. Dessa är fyrkantiga bilder i retro design på robust kartong och påminner mig helt om Instagram. Utskrifter är väldigt enkla beställa online utan att begära programvara. Du kan ta bilderna med coola filter Y olika ramar form. Uppsättningarna levereras i en mycket fin förvaringslåda.

DIY Leporello fotoalbum för fars dag

DIY Leporello fotoalbum för fars dag

Du behöver för albumet Leporello

DIY Leporello fotoalbum för fars dag

Så här skapas Leporellos album

  • Använd skäret för att skära två 14 × 70 cm långa remsor från kartongen. Med en roterande skärlinjal som den jag använde sparar du besväret med att mäta och markera. Jag limde ihop de två långa remsorna så att de överlappade varandra.
DIY Leporello fotoalbum för fars dagEn linjal med många guider hjälper mycket att göra raka snitt.
DIY Leporello fotoalbum för fars dagDe två remsorna limmas ihop för att bilda en lång remsa.
  • Markera sedan en söm var 14 cm med linjalen och baksidan av en rund kniv, till exempel. Detta gör att du enkelt kan vikta dragspelvecket senare. Glöm inte att alltid byta sida för dragspel. Jag vikade min Leporello totalt sex gånger och klippte resten.

DIY Leporello fotoalbum för fars dag

  • Skär två rutor på 14×14 cm från kartongen för omslaget och lim den på framsidan och baksidan.
  • I min Leporello har jag valt sex fyrkantiga mönster vardera för fram och bak. Det skulle finnas plats för åtta foton på framsidan, men jag vill lämna första och sista sidan tomma så att barnen har plats för en målning eller ett kärleksmeddelande till pappa.
  • Förresten fäste jag fyrkantiga utskrifter med fotoklister. Annars, med flytande lim finns det en risk att det kommer att sippra över kanten eller kasta bilderna på ett vågigt sätt.
DIY Leporello fotoalbum för fars dagMed fotofästen på baksidan kan fyrkantiga utskrifter limmas perfekt och framför allt raka.
DIY Leporello fotoalbum för fars dagJag lämnade den första och sista sidan i fotoalbumet tomt så att barnen kan föreviga sig i det.

DIY Leporello fotoalbum för fars dag

  • Till sist limmade jag löst ett fint dekorativt tejp så att det kan skjutas över fläktvecket utan problem.

DIY Leporello fotoalbum för fars dag DIY Leporello fotoalbum för fars dag DIY Leporello fotoalbum för fars dag

Voila: Broschyren “Vi älskar pappa” är klar. Tack vare fotokartong och solida fyrkantiga utskrifter är den stabil och kommer säkert att klara många affärsresor.

DIY Leporello fotoalbum för fars dag

Förresten: När jag tittade på konsttrycken i Bipa Photoshop upptäckte jag remsor med foton som du kan beställa. Dessa kallas mini-utskrifter och jag tycker att de är perfekta markörer. Därför beställde jag också några och kommer att använda dem för att förse hela familjen med sina semesterböcker.

DIY Leporello fotoalbum för fars dag

Gillar du konsttryck lika mycket som jag? Jag kommer att hänga de återstående fyrkantiga utskrifterna på vår stora vägg med foton i förrummet. De som följer oss på Instagram har redan sett dem i berättelserna.

Mycket kärlek, Lisbeth

DIY för fars dag: Skapa ditt eget fotoalbum

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

inseinse

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK