Hälsa

Hjälp! Min hjärna är en sikt!

Hjälp! Min hjärna är en sikt!

Jag har tappat mig någonstans mellan förlossningsrummet och barnkammaren. Han är där, pressad mellan plasticine och tuggummi, vajande, lullad av slobber kakor och barn rim: “En, två, tre steg – D – E – M – E – N – Z dans med mig.


Hur får jag det? Jag har ingen aning, jag glömde det igen. Nej, inte riktigt. Så nyligen hände följande: Jag fick nyligen ett e-postmeddelande från ingenstans: ”Du registrerade dig för vår konferens. Vi hoppas att vi ses på fredag. “

“Hallå? WHO? Jag? Vem är du i alla fall? “, Tänkte jag och fick reda på lite om evenemanget.

Jag kommer inte ihåg det, men jag var inte heller full eller komatös trött. Ingen aning, inget minne, ingen dagg, men uppenbarligen i Delirum hade jag anmält mig till ett mycket trevligt evenemang. Efter lite forskning var jag väldigt lättad: “HUH! Jag är INTE talare! “. Tur! Det kunde ha varit pinsamt i farten ….

Tur! Jag är inte talare …

Eftersom jag har barn har jag blockerat möten, förvirrat människor och om någon frågar mig för snabbt om kalenderåret, säger jag med tillförsikt: “Tisdag!” Det hände mig aldrig. jag brukade jobba mina att göra-listor från, det organiserades som arbetsgruppen i en kriszon och punktlig som den schweiziska järnvägen. Men sedan barnen föddes har det varit där så mycket nytt i min hjärns krångel, som uppenbarligen förtrycker det gamla: för som mamma har du så många saker att tänka på så att freden i huset inte blir bortskämd. “Blå sked för soppa, grön sked för pudding. Glöm inte toalettpapper! Föräldrakväll i dagis? När är det igen? “

I min karriär som mamma hittills har jag haft en de senaste fyra åren. Intensivkurs i medicin, utbildning och barnkultur (“Peppa Pig – ja!”) Klar. Jag har lärt mig att mentalt undertrycka kroppens funktioner och nu kan jag sova mellan tre män som snarkar (två små, en stora) och en katt i värme i en king size-säng. Jag var alltid tvungen att kasta bort alla tidigare planer: Kommer vi på semester nästa vecka? Tror! Magtarmkanalen med tre av fyra familjemedlemmar! Du måste omplanera så snabbt och vara plötsligt flexibel och flexibel som en politiker före nästa val.

Mina lärdomar av det hela? Jag skriver citat på post-its, gör viktig korrespondens via e-post (jag kan se om det faktiskt gjordes där) och sparar barnens personnummer på min mobiltelefon. Enligt Jesper Juuls motto: “Den nya perfekta är tillräckligt bra”, då dominerar jag vårt dagliga liv.

Vi lär:Riesels även i grå celler, vi kommer inte att sakna kärlek …

Hur är det med dig? Är de också mer glömska eftersom de är mödrar? Jag väntar på din kommentar!

Känner du det också? Fäst sedan på Pinterest!

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK