Hälsa

Intervju: "Vid någon tidpunkt är tvillingar bara bröder"

När är leichter?

När blir det lättare?


Tvillingarna Ribisl Luca och Luisa från Innsbruck är nu nio år gamla: Mamma Karoline kommer ihåg när det äntligen blev lättare, vilket gjorde livet lättare för henne när hon var en nykomling hos sin mor och råd från andra mödrar om att uppröra de flesta. .

Dina tvillingar är redan ute av fara “utan fara.” I efterhand, vilket ögonblick var det mest stressande? När blev det lättare?

Vad det än betyder, att vara bäst i skogen, åtminstone ingen har hängt på spetsen på min kjol länge, jag kan gå ensam på toaletten, jag kan ta en kopp kaffe i fred, barnen äter ensam och vanligtvis även med kniv och gaffel kan jag leta efter ett jobb och mycket mer: jag kan själv gå tillbaka till skolan och lär mig för närvarande allt om “att skriva biografier.” Det är därför jag tycker att tidningar och bloggar är så spännande. Du läser det verkliga livet i det.

Vad var frågan? Åh ja, det var det svåraste. Jag behöver inte tänka på det länge – det var verkligen tröttsamt när de två lärde sig gå eftersom de gjorde sina första 5000 försök att gå med mina händer. Och när jag visade en av dem lägenheten ville den andra också gå. De kunde inte krypa, varför skulle de? Allt gick mycket bra i mammas händer. Journalposten:

10 juli: Luca börjar krypa framåt. Hittills har det bara krypt bakåt eller krypt. Men du är inte riktigt upphetsad över ditt nya transportsätt. Han föredrar att gå (eller springa) runt lägenheten hand i hand med mamma, pappa eller den som är där. Det går också mycket snabbare. Och det som ligger på min rygg verkar inte riktigt intressera honom. 😉

16 juli: “Vad, han kryper, han tar allt från mig och jag kan inte göra någonting?!” Luisa var synligt frustrerad, hon tränade flitigt i sex dagar och nu kan hon. Det kryper framåt! Mycket bra, liten mus!

Jag hade déjavu när de båda lärde sig cykla. Plötsligt var jag tillbaka i denna böjda position, vilket orsakade mig långvarig smärta. Men också det är över.

Det blev definitivt lättare för mig när de två började spela tillsammans. Med två eller tre? Glömde. Jag njöt också av semestern med två barn istället för en där man måste ha kul hela dagen. Det var ofta avundsjuka blickar från ensamstående föräldrar. Annars sällan! 😉

Nyckelord #mommywars: “Det dåliga med att vara mamma är andra mödrar”, sa du en gång. Varför?

Naturligtvis vill inte alla skada någon här. Men de med barn i samma ålder som också gör allt bra och smakar bättre, jag tyckte alltid att de var extremt ansträngande. Orolig utseende när något inte går enligt den medföljande läroboken. Om du då skulle behöva leverera med kejsarsnitt (för tvillingar i setläge) skulle saker och ting ofta bli dramatiskt. Råd visade sig om vilka terapier som passar bäst för min onaturliga födelse.

Var dina barn i samma dagis / skolgrupp? Varför?

Ja, de var och är fortfarande. Organisatoriskt är det lättare för mig och det har aldrig varit ett problem förrän nu. De är båda mycket oberoende, förmodligen också för att de är pojkar och tjejer. De hjälper varandra när det behövs, men de besattar inte varandra. På varje föräldrakväll frågar jag om det fortfarande är så här. Om det fanns några problem skulle det förändra situationen. Jag kan säga att var och en av dem gör sina egna saker på grund av att ibland berättas vad de upplevde i skolan hemma.

Men efter grundskolan skulle jag vilja ge dem båda i olika skolor eller åtminstone i klasser. Det måste ske ett uppbrott någon gång, och jag tror att det här är rätt tidpunkt för min.

Kommer tvillingar att bli “normala syskon”?

Ja, från det ögonblick de inte längre sitter bredvid varandra och lätt kan identifieras som tvillingar i barnvagnen. Då slutar också sympatien på gatan. “Åh tvillingar. Det är ett riktigt jobb! Och tröttande, eller hur? “Förresten, jag blev van vid den här frasen med” Nej, inte alls. Allt väldigt enkelt och vackert ”att svara.

Så småningom utvecklar de sina egna intressen och börjar argumentera. Förresten, det var för sent med mina Twinnies. Så med cirka 5,6 år. De var förmodligen tvungna att hitta sin identitet där och de gör det fortfarande med mycket passion fram till i dag.

Du har en partner, barnen växer upp helt samma. Har de två olika intressen? Om så är fallet, hur existerar det?

Ända sedan jag såg mina tvillingar växa upp visste jag att många typiskt kvinnliga eller manliga intressen är medfödda. För undervisning! Luisa älskar rosa och lila, hon kunde leka med dockor i timmar och hon älskar hantverk. Jag kan göra vad jag vill där. Luca gillar fotboll och hans verkstad, han bär blått och grönt. Ett tag var det ett bra tillfälle för dem båda att utmärka sig. Hon gör bara flickaktiga saker, han gör pojkaktiga saker. Det skapar identitet.

Det som de alltid hade gemensamt var rollspel de spelade tillsammans. En riktig bonus när du har tvillingar. De lär sig för livet och är upptagna. Det beror på att mamma och pappa inte är lämpliga för det här spelet, de insåg, åh vad synd ;-), väldigt snabbt.

Har tvillingarna samma vänkrets?

Speciellt nu. Detta beror främst på det faktum att Luca är en “typ av tjej” och är bra med dem. De har många vänner gemensamt, Luisa har några som ligger honom särskilt nära och Luca har flera barn som bara “tillhör” honom. De firar (fortfarande) sina födelsedagar tillsammans. Vanligtvis finns det många tjejer och vissa pojkar också.

Hur är rivaliteten mellan tvillingar?

Hon börjar med kampen för mamma. Det var och är ibland väldigt svårt för mig. När allt kommer omkring vill jag vara rättvis och naturligtvis älskar jag dem båda lika. När någon kommer fram och säger ”Du föredrar det alltid. Jag tror inte att du gillar mig alls ”, det gör ont.

Annars händer det att den ena eller den andra blir frustrerad eftersom han kan göra något som han ännu inte kan göra själv. Men det är ingen skillnad mellan syskon, tror jag.

I efterhand, vilket köp var det mest förnuftiga hittills?

Barnen själva 😉 men det är inte vad man menar, eller hur? Nu händer något för mig: ett tag hade vi en cykelvagn som också kunde omvandlas till barnvagn och “sportutrustning”. Det var en “bil”, dyr, men en bra sak. Vi gick genom staden och upp på berget. Och när de båda blev för tunga sålde vi den på nolltid och fick mycket för det.

___________

En konflikt med tvillingarna: glädjen hos en man, smärtan hos den andra …

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK