Hälsa

Jag fick hösttidens blues …

gummistiefel

Wellingtons


Vem uppfann verkligen hösten? Han måste ha varit deprimerad, möjligen också alkoholist. Ja, jag är en sommarmänniska. I princip kallar jag bara snön för “vit skit.” Men åtminstone är snön ärlig. Han är kall. Och blöt. Hösten är snedig och oförutsägbar …

Om du slår in barnen i tjocka jackor kommer solen säkert att skina. Och om du går efter de lättare tröjorna, blåser vinden. Barn kan inte klä sig ordentligt på hösten – de svettas eller fryser. Och eftersom jag inte vill ha någon, så har jag naturligtvis reservkläder med mig, vilket gör att packa blöjväskan till en mardröm. Dessutom har vi redan tappat minst tre hattar, eftersom barn gillar att ta bort hatten från huvudet och sedan kasta dem i en hög båge ur barnvagnen …

Sedan kommer regnet också! Fruktansvärd! Packad med ett paraply, en full shoppingväska och en ullhatt, manövrerar jag bilen runt staden och försöker inte komma in i alla pölar. Det är naturligtvis en omöjlighet. Jag kan tala om lycka om barnen åtminstone sover; annars vill de komma ut och hoppa in i varje minidamm. Marken är så hal från fallna löv att de faller på näsan lättare än vanligt … Det gör det inte lättare.

Glöm inte barnvagnens våta däck: de lämnar sina hala och smutsiga spår i förrummet. Som om jag inte har tillräckligt med tvillingarna gillar jag att städa förrummet varje dag … Ibland vet du inte ens om det är dag eller natt för utanför en molnig soppa gjord av regnmoln och fallna löv mörknar himlen. Ibland stiger solen inte alls.

När min svärmor blev entusiastisk över “Golden Autumn” medan de gick tillsammans nyligen, ville jag nästan skjuta in henne i en pöl ….

[polldaddy poll=8345396]

Det här inlägget kom från en konversation med bloggläsaren Claudia Stiegler, som tycker att fall är bra. Du hittar hans bidrag här.

Foto: http://www.omoda.de/bergstein

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK