Hälsa

LITEN INTERVJU OM SPÄNDSNÄRING

PB EDEKA Knackfrisch Pizza Lollis

Idag skulle jag vilja presentera dig för en fantastisk blogg som jag nyligen upptäckte och omedelbart fann ganska användbar. Det är därför Kathi, författaren till Skarpa, fräscha bloggar, och jag trodde att jag skulle introducera dig till hans blogg i form av en kort intervju. På detta sätt kommer du att träffa Kathi direkt, samtidigt som du får några tips och tricks och många läckra receptidéer. =)


P & B_EDEKA_Knackfrisch_Gegüsemännchen

I Knaprig – Förresten, en EDEKA-blogg, med några dagar finns det spännande inlägg om ämnet mat och massor av intressant information om ämnet näring. Det finns läckra recept, tips och tricks för (familj) matlagning, massor av underbara idéer och mycket mer.

EDEKA skarp blogg

Kathi är mamma till två, och därför stöter det mesta på nya idéer och läckra recept under den normala vardagen.

P & B_EDEKA_Knackfrisch_Kathi

Jag ville veta mer om det och hade omedelbart några frågor i mitt huvud som hade väntat på att en “expert” skulle svara under ganska lång tid. : D

Om din nyfikenhet väcktes, hoppas jag att du tycker om att läsa vår lilla intervju!

1.) Hej Kathi, för familjer kommer dina recept och idéer enligt önskemål. För i vardagen med barn måste saker ofta vara snabba i köket. Rätter och smörgåsar ska vara balanserade och hälsosamma. Vill du presentera dig själv och berätta hur de flesta av dina recept har skapats?

Naturligtvis mycket! Jag är Kathi, jag bor med min man och döttrar Lola och Frieda (5 och 3 år) i vackra Hamburg. Jag gillar verkligen att laga mat, älskar god mat och bloggar varje vecka www.edeka.de/knackfrisch av min dagliga rutin i köket. Framför allt är det här läckra och enkla recept, nya mattrender, intervjuer, DIY och en titt bakom kulisserna på EDEKA.

Jag kopierade min mammas favoritrecept eller upptäckte dem och ändrade dem till kokböcker. Och naturligtvis gillar jag att klicka på bloggar.

2.) Eftersom du är mamma till två barn: Vilka är dina barns favoriträtter? Och vad lagar du när du måste gå särskilt snabbt, i grund och botten tallriken för mitten?

Mina tjejer älskar pannkakor. Och de är kända för att vara på din tallrik på nolltid. Istället för mormors äppelmos eller kanel och socker lägger vi alltmer till krispiga morotremsor, örtkrämost och färsk persilja ovanpå. Rulla upp det och voila, en pannkaka blir till en mycket hälsosammare wrap! (här gå till receptet.)

3.) Hur mycket uppskattar du varma måltider och måltider tillsammans?

Till middagen berör jag alla män, faktiskt en man och två tjejer, vid ett bord. Klassisk med färskt bröd, kallskuret, skarpa gurkor och färska tomater. Vid lunchtid får var och en av oss något varmt i magen. Barn i daghem, vuxna på kontoret

På helgerna går vi ofta ut under dagen och äter picknickmackor som ett litet mellanmål. På kvällen lagar de mat tillsammans: min man och Lola hugger ingredienserna, Frieda försöker deka bordet och jag … rensar upp kaoset.

4.) Som några av mina bloggläsare vet tycker jag inte om att äta varmt. Har du ett utsökt alternativ till en hälsosam kall lunch för mig?

Du frågar det, förmodligen det största salladsfanet i norr … Nu på hösten föredrar jag att blanda fetaost och varma stekta sötpotatisskivor med färgglada löviga sallader. Det smakar jättebra och fyller verkligen.

5.) Semestermåltider är ibland svåra att genomföra med barn. Endast vuxna gillar det hälften. Har du råd för en festmåltid med barn?

Under julen har vi raclette, vilket jag älskar: Lägg massor av små skålar med färgglada grönsaker som broccoli, potatis och kålrabbi på bordet och alla tar precis vad de gillar mest. Och när mina svärföräldrar serverar rådjur eller vildsvinsadel gäller den gyllene regeln: allt är bevisat. Vad du inte gillar då behöver du inte äta, det gäller naturligtvis även vuxna.

P & B_EDEKA_Knackfrisch_Wraps

6.) Har du pommes frites eller korvnudlar på de flesta barns födelsedagar? Har du en bra idé för en förändring?

Åh ja! Låt mig presentera dig: Amerikanskt pizzagodis. De är fantastiska på alla fester. Lägg bara minipizzor på toppen, rulla upp, stränga, gjort. Super lätt och super välsmakande. (här gå till receptet.)

7.) Dagis och skoltema: Vad motsvarar varje matlåda? Finns det något som enligt din åsikt inte hör hemma alls?

Jag önskar ljusa barns ögon när mina tjejer öppnar sina lunchlådor. Det är därför våra burkar innehåller gurkahjärtan, spiraläpplen eller ärtorna i färgglada muffinsformar utöver det obligatoriska fullkornsbrödet. (här gå till lunchlådor.)

P & B_EDEKA_Knackfrisch_Butterlingsbrot

8.) Barn gillar att erövras av väl utformade menyer, till exempel smörgåsar i form av en kanin och gurkor är den gröna ängen. Tror du att dessa knep är vettiga eller inte?

Haha, jag kan det här tricket för bra. De två muttrar kaninbullarna på nolltid, älskar sina banankrokar och med morotmanade lejon blir de omedelbart tränare vid köksbordet. Jag letar alltid efter nya idéer, så ta med dem! (här gå till vegetabiliska ansikten.)

9.) Har du ett mycket personligt favoritrecept som du vill dela med oss?

Som en hård fan av sallader kan jag säga: du måste prova min räkoravokadosallad med färsk koriander och kryddig jalapeno. En fantastisk kombination! Och gjort vansinnigt snabbt! Skala avokadot, lägg räkorna i pannan i två minuter, låt förbandet vila kort. Tadaaa! Kanske inget för barn, men det är mer för mig. (här gå till avokado räksallad.)

10.) Tack för dina svar, som säkert kommer att vara till stor nytta för många familjer. Slutligen vill du ge oss ett sista tips på vägen för föräldrar?

När allt blir för färgstarkt för mig kommer jag ihåg min favoritmantra hela tiden: Låt barn vara barn! Lita på dem, låt dem leka i smutsen, klättra i träd och hoppa i knådjupa pölar; det gör dem lyckliga och därför växer de upp med en bra dos självförtroende.

P & B_EDEKA_Knackfrisch_Breaddose

Ta en titt på dina nära och kära Kathi över! Jag skulle definitivt bli väldigt glad! Och om du har några önskemål eller en bra idé vad Kathi skulle kunna skriva om just nu, kan du naturligtvis skriva ner det i kommentarerna!

Också: kanske skulle du också vilja välja några av intervjufrågorna och även från dem din Visa och med din Att svara på upplevelser?

Skulle vara nöjd! =)

Ha en trevlig tisdag

din Mari

Vill du kommentera? Vi tar skyddet av dina uppgifter mycket seriöst och vidarebefordrar det inte till tredje part. Du hittar mer information i vår integritetspolicy.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK