Kvinna i Dag

Ögonfransförlängning: Min erfarenhet!

Ögonfransförlängning: Min erfarenhet!

Av naturen har jag ganska korta ögonfransar, ganska lätta och därför ganska osynliga. Så när jag fick erbjudandet om en konstgjord ögonfransförlängning tänkte jag inte två gånger eftersom jag har för många grovmotoriska färdigheter för att tona och limma mina fransar själv. Jag berättar här för mig vilka erfarenheter jag haft under själva proceduren och naturligtvis efteråt när det gäller vård och hållbarhet.


Jag förlängde mina fransar vid Luxuslashes Lounge i Berlin. Löftet: en full, böjd franslinje som ser helt naturlig ut. Detta är möjligt tack vare en ny teknik som heter Foconyes Plus, där flera fransar av olika längd limmas på den naturliga fransen som en fläkt.

De härmar naturlig tillväxt av fransar, varvid varje frans har en motsvarande individuell tillväxt och längd. Vem har naturligtvis lika långa och exakt böjda ögonfransar? Det borde inte vara ett så falskt utseende. Var resultatet naturligtvis framgångsrikt?

Tyvärr är mina naturliga fransar mycket korta och tunna. Så jag var mer nyfiken på att se vilka erfarenheter jag skulle ha med ögonfransförlängningar!

Ögonfransförlängning: erfarenhet av proceduren.

Så jag lade mig i experthänderna på Jasmin, som har limt professionellt ögonfransar i åtta år. Innan ögonfransförlängningarna måste jag naturligtvis först ta bort mascara, utan vilken jag aldrig, aldrig kommer att lämna hemmet. Helt utan smink och utan ögonfransar ligger jag på soffan. Innan jag börjar kan jag välja vilket utseende jag vill få till slut: mycket naturliga eller dramatiska fransar? Med helt nakna ögon väljer jag det senare enligt mottot: om så är fallet, ja. Tänd, kom igen!

Jag kommer att förklara steg för steg hur ögonfransförlängningarna gjordes och vilka intryck jag hade under tiden:

Steg 1: För det första tar estetikern bort den sista av min mascara från mina ögonfransar (oops!) Så att inga rester verkligen stör limningsprocessen.

Steg 2: Nu är två gelkuddar limmade under mina nedre lock så att jag bättre kan se den övre fransraden när ögonen är stängda och de falska fransarna kan placeras exakt. Kuddarna är lite kalla och obekväma i början, eftersom de lätt drar på känslig hud under ögonen. Men det kommer att förändras med tiden. Speciellt eftersom jag inte har haft mycket erfarenhet av kosmetiska ingrepp i ögonen som jag inte har gjort själv. Så allt handlar om att vänja sig!

Steg 3: Då är det dags att limma de konstgjorda ögonfransarna. Jasmin förklarar för mig att hon separerar var och en av mina ögonfransar individuellt och sedan klistrar försiktigt tre till fyra fransar i en fläkt några millimeter ovanför min ögonfranslinje. Det lilla avståndet till basen är så viktigt eftersom att placera den direkt på huden skulle förhindra att den naturliga fransen växer och går sönder om de falska fransarna tas bort.

Och hon berättar för mig en annan hemlighet: Fala ögonfransar är faktiskt bara två till tre millimeter längre än mina riktiga ögonfransar; Annars skulle resultatet inte se naturligt ut och de falska ögonfransarna skulle också sätta för mycket tryck på det riktiga håret, vilket innebär att locket går förlorat.

I bildgalleriet kan du ta reda på vilka metoder som kan hjälpa dig att se spännande ut:

Steg 4: Jag känner mig lite förvånad när mina ögon plötsligt brinner och till och med börjar vattna när jag slår. Är det en allergisk reaktion? Drömmen om långa ögonfransar som dyker upp? Lyckligtvis inte: kliande ögon är helt normala och det beror på ångorna som franslimmet avger när det torkar. Så: städa upp, ta ett djupt andetag och gå vidare.

Steg 5: Totalt 90 till 100 falska ögonfransar landar på mina ögon. Erfarna kosmetologer behöver ungefär en timme till en och en halv timme för att fylla i fransarna helt. Det här är tiden du måste ligga tyst och alltid (!) Stäng ögonen ordentligt så att det inte blir några olyckor med falska ögonfransar och lim.

Steg 6: I slutändan fans Jasmin mig, inte för att jag hyperventilerar av spänning, utan för att jaga bort de sista rökgaserna; Förresten, han gör det under tiden för att lugna mina vattniga ögon. Nu kan jag äntligen öppna ögonen och se: jag har ögonfransar. Och av vad!

Omedelbart efter ögonfransförlängningar: en full och böjd franslinje

När jag tittar på mig själv i spegeln är jag helt nöjd: Den långa tiden att ligga ner och fälla tårar var värt det! Faktum är att jag har en perfekt limmad full franslinje. En skillnad från tidigare som dag och natt!

Jämförelsen före / efter visar: Mina erfarenheter med det slutliga resultatet av ögonfransförlängningar är positiva

Resultatet är faktiskt ett spektakulärt utseende med en lång böjd franslinje. Förresten är kostnaden för skönhetsförfarandet för Luxuslashes cirka 200 euro.

Här i videon kan du se igen hur konstgjorda ögonfransar appliceras:

Erfarenhet efter ögonfransförlängningar: vård och hållbarhet

Efter ögonfransförlängningarna fick jag naturligtvis några råd om hur jag skulle ta hand om mina nya fransar bättre. När allt kommer omkring vill jag behålla dem så länge som möjligt. Jasmin svarade på följande frågor:

# Hur länge håller ögonfransförlängningen?

Resultatet varar fyra till sex veckor om du är försiktig med falska ögonfransar. Då ska du gå till kosmetikstudion för att bli laddad. Det faktum att vissa fransar saknas efter denna period beror inte nödvändigtvis på att limet lossnar, utan också på att de naturliga fransarna har nått slutet av sin livscykel och faller ut på egen hand tillsammans med fransarna. fastnat (mer om detta i vår artikel Växer ögonfransarna tillbaka? ”).

Dessutom kan hormonella fluktuationer säkerställa att naturliga fransar producerar en stor mängd talg; Fettet kan attackera limet och de falska ögonfransarna kan lossna, vilket innebär att resultatet inte håller så länge.

Förresten, jag kan redan visa dig min personliga upplevelse av hållbarhet. Så här såg mina lash extensions ungefär en vecka:

Mina ögonfransförlängningar efter sex dagar

Vissa ögonfransar har redan fallit ut, ett litet mellanrum kan ses, till exempel i mitt högra öga i mitt inre hörn. Jag tycker att det är synd, men det är fortfarande hanterbart, eftersom det bara visas vid en närmare granskning. På samma sätt börjar vissa ögonfransar stå tvärs och trassla med andra. Men du kan styra den med en torr ögonfranskam. Sammantaget är jag fortfarande nöjd med resultatet.

# Hur mycket kostar en laddning?

Om du vill att din franslinje ska fyllas med enskilda hårstrån (uppdatering, ungefär tre veckor senare: så småningom kommer den att löpa ut …), måste du beräkna en extra kostnad på cirka 50 till 100 euro per session. Priset beräknas baserat på hur många flikar som redan har fallit ut och behöver bytas ut; så materialkostnader och tid som krävs för korrigering kan ibland vara högre, ibland lägre.

# Vad ska jag ta hänsyn till när jag tar hand om mig?

Mycket viktigt: en konstgjord ögonfransförlängning måste vårdas och vårdas noggrant. Det betyder till exempel att när du tar bort smink ska du inte använda oljor och fetter som kan bryta limmet. Du bör också lägga dessa långa ögonfranshjälpmedel åt sidan för nu! Du bör naturligtvis inte bara torka av ögonlocket med en bomullstuss. Se till att undvika ögonområdet när du applicerar dagkräm eller mask. Ju längre du lämnar dina konstgjorda ögonfransar, desto längre förblir de på plats.

Du bör dock vara försiktig med dagliga aktiviteter som att laga mat eller duscha. Speciellt under de första 48 timmarna efter ögonfransförlängningen bör den inte komma i kontakt med ånga, eftersom limet inte har torkat helt än. Om du inte är uppmärksam kan de första fransarna falla ut snabbt.

Jag var lite slarvig …

# Kan jag använda mascara, eyeliner och liknande?

I princip är ögonmakeup inte ett problem. Jag har faktiskt upplevt att mascara har blivit helt överflödig, åtminstone på det övre ögonlocket, eftersom ögonfransförlängningar också imponerar och gör andra sminkåtgärder överflödiga. Jag applicerar bara lite mascara här och där på mina nedre fransar för att intensifiera mitt utseende. Jag gör det mest utan eyeliner, ögonskugga och företag.

Min slutsats om konstgjorda ögonfransar.

Mitt ögonfransförlängningstest kom tillbaka totalt sett positivt. Under tiden har jag fått mina fransar förlängda flera gånger med Luxuslashes, till exempel under Berlin Fashion Week på Reicherts Beauty & Fashion Salon. Resultatet är helt enkelt vackert och så mycket bättre än att hantera ögonfransrullarna och mascara själv.

Resultatet av en annan ögonfransförlängning i en jämförelse före / efter

De negativa upplevelserna var högst brännande ögon vid limning och att några ögonfransar avfyrades efter några dagar.

Huruvida priset på 200 euro för flikarna är värt det är naturligtvis en fråga om åsikt. Att få ögonfransförlängningar själv skulle vara ett alternativ, men jag är glad att låta en professionell göra det.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK