Hälsa

Om jag inte längre är, då …

Om jag inte längre är, då ...

reklam-


Jag minns det fortfarande mycket tydligt: ​​tvillingarna var fortfarande barn. Han kan vara sju månader gammal. Och min man flög till London med sina elever på en språkvecka. Så han var ensam med dvärgarna. Och det blev faktiskt väldigt bra. Jag blev ganska förvånad över att han hade allt så bra under kontroll. Och plötsligt uppstod en helt galen tanke: Om min man var borta i en vecka och jag dog plötsligt den kvällen, hur lång tid skulle det dröja innan någon kunde hitta och ta hand om barnen? Min oro var inte mitt eget liv. Nej, som mamma förändras tankarna. Snarare tänkte jag på mina barns framtid. Därför: vi bor i ett enda familjehem. Ingen skulle höra barnen bråka. Ingen skulle hitta henne så snabbt …

När navelsträngen klipps av förändras inte bara livet utan också attityder till många ämnen och tankar.

Vem tar hand om barnen när jag är borta?

Som mamma föreställer jag mig det också Fråga “Vad händer om något händer mig?” Jag tror att barn blir mer omtänksam. När vi tog en kort resa till staden Prag förra året inträffade en mycket allvarlig olycka exakt fem bilar framför oss. En förare hade drivit ut från den närmande körfältet och kolliderat frontalt med en annan bil. Om vi ​​inte hade stannat vid bensinstationen på vår resa kan det ha fångat oss. Det får en att tänka på den tillfällighet som denna ömtåliga konstruktion som kallas liv verkligen är. Att vi kan påverka det i stor utsträckning, men att vi i verkligheten är helt och hållet nådda över de riktigt viktiga situationerna.

Att jag inte är ensam med mina tankar nyligen visade mig mycket intressant LIVV.at Blogger Event i Wien. Ämnet? “Tänk om …?” Särskilt spännande är en paneldiskussion med bland annat notarie Clemens Fritsch, som vet exakt vilka saker föräldrar ska ta hand om.

Kan min man komma överens med två barn och kan han hantera allt på egen hand ekonomiskt?

Obehagliga men viktiga tankar

Vi kom överens om Livv.at Blogger Brunch faktiskt alla deltagare: förebyggande och prata om nödsituationen är viktigt. För: Plötsligt finns det otroligt många kostnader samtidigt. Från notarie till begravning och begravningstjänst. Det är därför det är viktigt att bekanta sig med ämnet. Liv- och pensionsförsäkring för upptagen. Livv.at ville öppna en dialog med experter med brunch. “Ett av huvudmålen för evenemanget var att öka medvetenheten om denna viktiga fråga och förhindra döden”, säger han Livv.at Försäkringsexpert Anja Shaukat. För: Ibland kan ett kort stopp vid bensinstationen, lite tillfällighet, göra skillnad mellan liv och död.

Njut av ögonblicket och fortsätt tänka på framtiden.

Min handskrivna testamente är prenatal

Jag har ett testamente. Jag skrev det när vi byggde vårt hus. Den finns i min dokumentmapp och den är föråldrad eftersom omständigheterna just har förändrats med barnen. Livvs bloggerevenemang.till I vilket fall som helst fick det mig att tänka. Och nu vet jag: Jag borde tänka på några saker igen …

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK