Hälsa

Tillsammans är vi outhärdliga …

Du ljuger aldrig så mycket som i föräldraskap: Jag känner mig omgiven av underbarn. I den breda kretsen av bekanta hör jag från sex månader gamla som nu kan springa fritt, från tvååringar som börjar en karriär som violinvirtuoser och från femåringar som talar fem språk flytande …


När jag ser mina två blöjterrorister bita näsan eller låsa, ler jag bara trött och nickar, imponerad. Naturligtvis håller jag munnen på stolta mammor som verkligen tror på vad de säger. Och då tänker jag alltid på min del …

Det är ännu mer uppfriskande att chatta med gamla vänner. Med människor du har känt länge som brukade hyra topplösa taxibilar efter att ha dansat hela natten. Jag gick för att äta korv klockan fem på morgonen eller umgås i stadsparken hela eftermiddagarna. Vän F. är en av dessa vänner. Och det är väldigt avkopplande att prata med henne i telefon. Hon är gravid med sitt tredje barn och bor tyvärr för långt borta för en kort kaffeprat, så vi litar på telefonskvaller varje vecka. Detta är bara möjligt om alla fyra barnen är friska och på gott humör. Och dessa samtal är otroligt ärliga:

Flickvän P.: Och? Lyssnar din på vad du säger? Jag: Nej. Din flickvän F.: Inte alls jag: Det lugnar mig.

Ja, mina barn är felaktiga. Ibland riktigt dåligt: ​​du kan trycka och slå; hur som helst, någon skriker alltid …. Och de lyssnar inte riktigt på vad jag säger. Lögner förmodligen i generna. Eller en fas. Eller vad vet jag … De hänger ihop som otur och svavel. Vän F. känner detsamma. Åtminstone säger hon alltid …

Häromdagen lyckades vi träffas. Inklusive barn. Följaktligen var det bullrigt i vår trädgård. Och jag blev helt förskräckt av Bride Fs barn, nästan chockad: De var otroligt bra lamm jämfört med mina två blöjterrorister! F.s barn lekte glatt och kärleksfullt med varandra medan mitt svarta får brusade och pressade, kastade leksaker och plockade glass från min väns händer. Det kulminerade i det faktum att Micky ville köra bilen ner i trädgårdsrutschbanan för att fånga ett av Fs barn bakifrån …

Jag hade mardrömmar. I veckor.

Vän F. försäkrade mig personligen och senare via telefon att denna eftermiddag var ett absolut undantag och att hennes barn i allmänhet var de värsta överallt och alltid.

Jag var fortfarande deprimerad eftersom jag uppenbarligen hade gjort något väldigt fel med att uppfostra mina barn. Det stör mig. Våra telefonsamtal fortsatte som vanligt. Jag trodde bara inte på allt han berättade längre …

Sedan efter veckor kom motinbjudan äntligen nyligen. Som en försiktighetsåtgärd toppade jag hemförsäkringen till en rejäl summa, och som en försiktighetsåtgärd programmerade jag telefonnummer för glasmakare, låssmeder och närmaste sjukhus på kortnummerlistan.

Jag var lite rädd.

Dagarna har kommit. Och när vi kom till F. hälsades vi omedelbart av en Lego-tegelsten på huvudet. Barnen gjorde det klart vem som är chef här. Eftermiddagen fortsatte: Barnen förstörde följande föremål:

  • en blomkruka
  • ett glas champagne
  • ett objekt som F. bara kallade “reliken”
  • en fotoram

Så småningom kastade F: s avkommor en mobiltelefon i poolen, vilket var något anmärkningsvärt eftersom poolen var minst fyra meter från att barnet presterade. Han kommer förmodligen att börja en karriär som spydkastare en dag. Och du kommer att lyckas med att göra det …

Och mina två? åh! Hur bra de var! Dessa änglar! De kastade kyssar runt och Han åt bra med en kniv och gaffel. Nästan utan fläckar. Min mors hjärta slog snabbt och stolt, det gav mig nästan en hjärtattack ….

Vad vill den här lilla liknelsen berätta för oss?

Om barn också straffas hemma är de ofta bra på andra ställen.

Denna text är tillägnad min kära vän F., som jag bara kommer att träffa i hennes hus i framtiden, oavsett hur lång resan är …

Boktips *:

Vill du ha nyhetsbrevet? Så här:

* Observera när det gäller redaktionella riktlinjer: Innehållet i denna blogg är gratis. De har undersökts efter bästa kunskap och tro. Ibland inkluderar vi Amazon-anslutningslänkar i våra artiklar. Om du köper en produkt via dessa länkar betalar du inte längre, men “någon skriker alltid” får en liten provision från Amazon. Du hjälper oss att finansiera produktionen av bloggens innehåll, grafik och webbhotell. Tack! Naturligtvis kan du också få produkterna från din lokala betrodda återförsäljare.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK