Hälsa

TV för nybörjare O: Varför blir jag överväldigad av skrikande barn

Kinder fernsehen

Jag har redan skrivit om de naiva principerna som jag närmade mig ämnet föräldraskap. Jag pratar om ekologiska grönsaker från Feiland probiotiska och veganska jordbrukare nära marken. Eller pedagogiska och komplicerade träleksaker tillverkade av lokala träsniderier i regionen. Och naturligtvis supersmarta barnböcker skrivna av Pulitzers prisvinnare i föräldraledighet. TV var naturligtvis på den dåliga sidan, men då upptäckte jag den lugnande effekten av Barbapapas….


Det var en av de dagar då solen inte hade stigit: himlen skrek stora regndroppar och lekplatsen var därför ett begränsat område. Och även om vårt vardagsrum nu ser ut som en nöjespark i en möbelaffär, började Mickey och Mouse skrika högre utan någon uppenbar anledning. Alla som arbetar i TV känner till den tekniska termen: stereo betyder …

Jag hade svårt att hindra Micky från att kasta en blinkande plasttraktor i hans brors panna när han såg på när musen sakta hällde ett glas vatten på mattan. Dessa scener utvecklas som i slow motion. Ytterligare ett av dessa TV-tekniska termer … Allt hände efter en otroligt svår eftermiddag med otroligt hårda barn som gjorde ännu hårdare barngymnastik.

Förbanna! TV fungerar!

Otroligt hjälplös och irriterad, min blick vandrade runt i vardagsrummet. Vad gör en mamma i en sådan situation? Gå på toaletten ett ögonblick och ignorera dem? Skälla och agera? Eller bara vara lugn?

RÄTT! Jag gjorde vad en mamma i kris skulle göra: Jag tände desperat på TV: n. En handling som han aldrig hade gjort förut, men som inte slutade fungera: när Barbapapas melodi lät genom högtalarna var barnens mun plötsligt tyst som en mus och deras ögon hängde på figurerna, som de kan förändras hur de vill: tunna eller tjocka, korta eller långa. En oändlig våg av lättnad och barndomsminnen svepte genom tåredalen. Denna blandning av nostalgi och lugn gjorde mig glad och nöjd inuti. Det var så tyst att du nästan kunde höra dina egna tankar igen, och jag måste säga att det var för ett tag sedan för mig …

Nu kommer jag ut från garderoben som en dålig mamma, men familjen Barbapapa har varit med sedan dess – tvillingarna får se tre avsnitt av de formlösa barnens favoriter varje kväll före sängen. Och de bästa barnen är synligt nervösa för nästa senkvällsfilm som börjar kl. 17.30. Min man och jag kallar det bara ”Plan B”: namnet “Barbapapa” kan inte längre användas i vårt hem. För då stammar två barn upphetsat och nästan samtidigt “Babaa – Barbaba – Papa – Barbapapa – Barbaro”.

Sedan springer de i panik framför TV: n och lämnar allt annat där det är. Ve alla som inte hittar fjärrkontrollen direkt, de kommer att drunkna i bruset! Sedan ropar de två krävande i kör “Barbapapaaaaaa!” Och de står och hoppar framför TV: n. Då måste vi skjuta den underbara pistolen snabbt; annars kommer det att bli krokodiltårar!

Svärdraken flög nyligen förbi sitt månatliga besök och förklarade högt: ”Tvillingar är barns lek. Titta på tv? Det gjorde vi aldrig då! Då måste jag gå, men jag kan ta hand om de små i en timme … “

Min man och jag tittade in i varandras ögon, andade djupt och vi visste båda vad vi skulle göra: vi klädde oss och strax innan vi öppnade låset viskade min man bara ett ord: “Barbapapaaaa!”

Vi lär oss: De är högljudda barn och ibland måste det vara tv för att skrika.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK