Teknologi

Vodafone varnar för phishing-samtal: inga “krediter för befintliga kunder”

Vodafone varnar för phishing-samtal: inga "krediter för befintliga kunder"

Jag trodde inte att detta skulle hända mig. Just nu är jag lite förvirrad ändå och precis i det ögonblicket kommer jag också att bli offer för ett phishing-samtal. Idag ringde de mig på +49 1521 1842815 under förevändning att jag skulle få en kreditnota som en befintlig kund. Det låter naturligtvis misstänkt först, men […]


Jag trodde inte att detta skulle hända mig. Just nu är jag lite förvirrad ändå och precis i det ögonblicket kommer jag också att bli offer för ett phishing-samtal. I numret +49 1521 1842815 Idag ringde de mig under förevändning att jag skulle få en kreditnota som en befintlig kund. Det låter naturligtvis först konstigt, men hej, mitt förtroende för Vodafone är ännu inte helt brutet. Allt jag behöver göra är att ange mitt kundlösenord och mina kollegor kommer att vara i kontakt.

I tidigare telefonsamtal var jag bara tvungen att ge mitt lösenord en gång och den andra personen hade redan bekräftat det. Den här gången blev jag dock ombedd flera gånger (på trasiga tyska, bara för fullständighet) och jag, Depp, stavar naturligtvis mitt lösenord mycket exakt. Vad man inte ska göra för en kredit. Sekunder efter att jag lagt på kände jag mig som mjäll i håret – tänk om jag blev lurad?

Ändra ditt lösenord snarast

Så jag skrev till Vodafone support via Twitter och frågade om de visste numret. Det var hans svar:

Hej Jonathan, jag var glad att titta närmare på din ansökan och kan berätta att detta nummer inte är känt internt. Denna typ av phishing-samtal verkar vara väldigt modern just nu. Som leverantör är vi tyvärr beroende av kundernas hjälp, men flera meddelanden pågår redan. På länken nedan har vi lagrat information om ämnet i vårt kundforum. vod.af/PhishingForum

Telefonnumret kan också skickas till Federal Network Agency av respektive kund i fråga: ruf [email protected] Obs! Vi behöver inte ett kundnummer för att utfärda en kredit 😉.

Om du har angett ditt kundlösenord rekommenderar jag att du ändrar det för din egen säkerhet. Så här gör du det: vod.af/KennwortDatens

Om något liknande händer dig, ändra ditt klientlösenord så snart som möjligt. Det fungerade mycket bra för mig genom “My Vodafone”, men det borde ta mig till en arbetsdag.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK